0

Winx


BLOOM


Bloom gerçekten çok güzel,iyimser,tatlı...Kısaca saymakla bitmeyecek özelliklere sahip.Ben Bloom'u çok ama çok seviyorum.Siz de benim gibi mi düşünüyorsunuz?Neden?Bu düşüncelerinizi benimle ve bu siteye giren diğer arkadaşlarımızla paylaşmak ister misiniz?


WİNX 

bir gün açtım televizyonu, 
karşımda süper, yeni bir çizgi film. 

adı winx dedi kedisi, 
winx dedim, içim büyülendi!! 

bir an geldi stella, 
bu güzelliğe hayran kaldm!!!!!!! 

winx bitince hemen, 
koştum, açtım bilgisayarı. 

hemen üye oldum siteye, 
ve karşımda çıktı oyunlar. 

daha resimler indirdim, 
en güzeli stella idi. 

Winx Perileri

BENCE MİUSA MUZİK DELİSİ FLORA DOGA BLOOM EJDERHA STELLA ATEŞ LAYLA SPOR ROXY HAYVAN TECNA TEKNOLOJİ PERİSİ SİZCE NASIL PERİLER EN COK HANGİ PERİYİ SEVDİGİNİZİ DUYURMAYA NE DERSİNİZ.???
2

WİNX CLUB'UN İNSAN HALİ


Arkadaşlar bence Winx Club'un insan hallerinin çoğunu benzetememişler Bloom,Stella,Flora ve Layla benzemiş ama Miusa'yı ve Tecna için uygun kişiyi bulamamışlar.Ya sizce??????????

0

MİTSİ


MİTSİ

STELLA


STELLA

0

BARBİE


Barbieyi cok seviyorum.Beni kimse onlardan ayıramaz.Ben tam bir barbie hayranıyım

çok güzel dimi
parti
barbienin giyinme odası sizce nasıl?

0

BLOOM YENİ YIL


BLOOM YENİ YIL

Bloom yeni yıl için şapkasını takmış.Ama biraz geç takmış:):)Ve ya ben resmi geç buldum

0

Cornelia


CORNELİA HALE


Witchden Cornelia
0

İŞTE KARŞINIZDA W.İ.T.C.H.


0

Bloom Savaşa Hazır!!!Savulun Düşmanlar Bloom Geliyor!!!!


0

Haberler

Çılgın Profesörler Türkiye’de ilk defa İstanbul Akvaryum’da!
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, 4-16 yaş arası çocuklara yönelik “Çılgın Profesörler” gösteri ve atölye çalışmalarını Türkiye ile buluşturuyor. Dünya çapında olağanüstü başarı elde etmiş eğlenceli bir gösteri olan Çılgın Profesörler, 1996'dan beri 35 farklı ülkede 146 temsilcisi ile sergileniyor.

Türkiye'de ilk defa İstanbul Akvaryum'da çocuklarla buluşacak olan Çılgın Profesörler, gösteri ya da atölye çalışması formatında etkileyici interaktif aktiviteler düzenliyor. Çocukların birebir katıldıkları deneyler ve etkinlikler ile eğlenceli ve eğitici 120 adet atölye çalışması sunan Çılgın Profesörler, çocuklara bilimin tüm formlarını tanıtıyor. Çevre, sürdürülebilir gelişim, suyun kullanımı, toprak, sera etkisi, beslenme, astronomi ve hayat bilgisi gösterileri ve atölye çalışmalarını içeren Çılgın Profesörler, çocukların kendilerine güvenlerini, motivasyonlarını ve merak duygularını geliştirirken gelişimlerini sağlıyor. 
0

23 NİSAN


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
 

Kişisel Egemenlikten Milli Egemenliğe (*)
   Milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleriyle birlikte Atatürk'ün devlet anlayışının temellerini oluşturan üçüncü ana ilke, milli egemenliktir. Milli egemenlik, devlet içinde en üstün buyurma kudreti olarak tanımladığımız egemenliğin, millete ait olduğunu ifade eder.
Bu anlamda milli egemenlik, kişi veya zümre egemenliği ile, yani monarşik veya oligarşik yönetim biçimleriyle kesinlikle bağdaşamaz. Tıpkı tam bağımsızlık ilkesi gibi milli egemenlik de, Atatürk'ün Milli Mücadele'nin ilk günlerinden beri açıkça ortaya koyduğu, ısrarla vurguladığı bir temel ilkedir. Daha Erzurum ve Sivas Kongreleri'nde ülke bütünlüğünün ve milli bağımsızlığımızın korunması için, "kuvayı milliyeyi amil ve iradei milliyeyi hakim (milli güçleri etken ve milli iradeyi egemen) kılmak" esasının kesin olduğu belirtilmiştir. Atatürk, Ankara'ya gelişinin ertesi günü (28 Aralık 1920) şehrin ileri gelenleriyle yaptığı görüşmede bu konuda şunları söylemiştir: 

   "Bir millet, varlığı ve hakları için bütün kuvvetiyle, bütün fikri ve maddi güçleriyle alakadar olmazsa, bir millet kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını temin etmezse, şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz... Bu sebeple teşkilatımızda milli güçlerin etken ve milli iradenin egemen olması esası kabul edilmiştir. Bugün bütün cihanın milletleri yalnız bir egemenlik tanırlar: Milli egemenlik..."

   Padişahlığın resmen kaldırılmasından hemen hemen iki yıl önce ve Büyük Millet Meclisi'nde padişahlık kurumuna ilke olarak taraftar çok sayıda milletvekilinin bulunduğu bir dönemde çıkarılan 20 Ocak 1921 tarihli Anayasa (Teşkilat-ı Esasiye Kanunu) milli egemenlik ilkesini en açık biçimde ifade etmiştir: "Hakimiyet bila kaydü şart (kayıtsız şartsız) milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir. İcra (yürütme) kudreti ve teşri (yasama) salahiyeti milletin yagane ve hakiki mümessili olan Büyük Millet Meclis'nde tecelli ve temerküz eder (belirir ve toplanır)." 
Bu ifadelerin monarşik meşrulukla bağdaşmasının mümkün olmadığı, o an için adının konulması sakıncalı görülmüş bile olsa, Büyük Millet Meclisi Hükümeti'nin gerçekte milli egemenliğe dayanan bir cumhuriyet olduğu açıktır. Milli egemenlik ilkesi, 1924, 1961 ve 1982 tarihli daha sonraki anayasalarımızdan da temelini oluşturmuştur.

   Atatürk, Milli Mücadele'nin başlangıcından, kendisinin hayata veda ettiği ana kadar, her fırsatta milli egemenliği Türk toplumuna benimsetmeye çalışmış, her zaman kişisel yönetimin sakıncalarıyla milli egemenliğin üstünlüklerini çarpıcı şekilde karşılaştırmıştır. Çağdaş bir topluma ve çağdaş bir devlete yakışan yönetim şekli, ancak milli egemenliğe dayanan sistemdir. Saltanatın kaldırılmasıyla ilgili Büyük Millet Meclisi görüşmeleri sırasında söylediği şu sözler, bunun en güzel ifadesidir:

   "Cihan tarihinde bir Cengiz, bir Selçuk, bir Osman devleti tesis eden ve bunların hepsini hadiselerde tecrübe eyleyen Türk Milleti bu defa doğrudan doğruya kendi nam ve sıfatında bir devlet tesis ederek bütün felaketlerin karşısında doğuştan taşıdığı kabiliyet ve kudretle yerini aldı. Millet, mukadderatını doğrudan doğruya eline aldı ve milli saltanat ve egemenliği bir şahısta değil, bütün fertleri tarafından seçilmiş vekillerinden meydana gelen bir yüce mecliste temsil etti. İşte o meclis, yüce Meclisi'nizdir.

   Atatürk'e göre monarşik sistemlerde, "tacidarlar kendilerini Allah tarafından gönderilmiş bir şahsiyet farzederlerdi. Bir de tacidarların etrafını alan menfaatçiler vardı. Onlar da padişahların zihniyetleri ile zihniyetlenirler ve padişahın bu zihniyetini, bu arzusunu gökten inen bir emir, bir Kur'an emri gibi herkese telkin ederlerdi. Bu gayet koyu ve sürekli telkinler karşısında hakikaten bir gün bütün halk, bu arzu ve iradelerin yapılması lazım gelen ve kayıtsız şartsız gerekli, gökten inmiş iradeler gibi olduğuna inanırlardı. Böyle idare ve egemenlikten vazgeçmeye rıza gösteren bir milletin akibeti elbette felakettir, elbette musibettir". Atatürk'ün sözleriyle "yeni Türk devleti, bir halk devletidir. Müessesat-ı maziye ise, bir şahıs devleti idi, eşhasın devleti idi". Bu şahıs devleti, Türk toplumunun tabii gelişme sürecini tıkamış, onun gelişme potansiyelini engellemiş ve toplumu çöküntünün eşiğine getirmişti. Ülkenin kurtarılması ve toplumun tabii sürecinde ilerleyebilmesi, "eşhas devleti"nin yerini "halkın devleti"ne bırakmasına bağlıydı. Gene aynı yönde olarak Atatürk, 16 Ocak 1923'te İstanbul basın temsilcilerine şunları söylemiştir:
   Hadiseler ve tarihi tecrübelerimiz bize, milleti koyun sürüsü halinde keyfin, arzu ve ihtirasların ve hiçbir suretle tatmin edilemeyen menfaatlerin elde edilişine sürüklemekle mahvına yol açar mahiyete dönüşen idare tarzlarının artık memleketimizde tatbik yeri kalmadığını göstermiştir. Millet, egemenliğini değil, egemenliğin bir zerresini dahi başkasına bırakmanın sebep olabileceği felaketin, yok olmanın, hüsranın elemini her an kalp ve vicdanında hissetmektedir".

Atatürk'e göre milli egemenlik, sadece padişahlığın değil, eski veya yeni bütün kişisel yönetim biçimlerinin karşıtıdır. "Türkiye devletinde ve türkiye devletini kuran Türkiye halkında tacidar yoktur, diktatör yoktur. Tacidar yoktur ve olmayacaktır. Çünkü olamaz... Bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır". Atatürk, milli egemenliği yeni devlet düzenimizin temeli olarak görür. Toplum ve devlet hayatının temel değerleri, ancak milli egemenlik ilkesi altında gerçekleşebilir: "Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin istikrarının ve korunmasının sağlanması, ancak ve ancak tam ve kesin manasıyla milli egemenliğin kurulmuş bulunmasına bağlıdır. Dolaysıyla hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir". Ve nihayet, milli egemenlik, çağımızın önüne geçilmez, karşı konulmaz bir akımdır: "Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar".

   Atatürk'ün milli egemenlik ilkesine sadece düşünceleriyle değil, derin kişisel duygularıyla da ne kadar bağlı olduğu, annesinin ölümünden birkaç gün sonra onun mezarı başında yaptığı şu konuşmada gözlemlenmektedir: "Valdem bu toprağın altında, fakat milli egemenlik ilelebet payidar olsun. Beni teselli eden en büyük kuvvet budur... Valdemin mezarı önünde ve Allah huzurunda and içiyorum, bu kadar kan dökerek milletin elde ettiği ve belirttiği egemenliğin muhafaza ve müdafaası için icabederse valdemin yanına gitmekte asla tereddüt etmeyeceğim. Milli egemenlik uğrunda canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun".


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
 

23 NİSAN
Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.
İşte, bugün bir meclis kuruldu,
Sonra hemen padişah kovuldu.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

Bugün, Atatürk'ten bir armağan, 
Yoksa, tutsak olurduk sen inan.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.



23 NİSAN
Dün sabah anneciğim
Öperek, dedi: Uyan 
Bugün senin bayramın,
Kalk, bak süslendi her yan.
Baktım her taraf süslü,
Sokaklar dolu insan.
Dedim: Anne bu neden
Dedi: 23 Nisan.
Temel bayrammış, inan
Kutlu olsun kardeşim
Geldi 23 Nisan.


23 NİSAN
Bugün bir başka aydınlık yeryüzü,
Bir başka ağaçların, evlerin yüzü.
Bugün çocuklar güzel.
Bugün sokaklar güzel...
Elimizden tutan her el
Daha sağlam
Daha mavi gökyüzü; 
Bayraklar daha yakın.
Bakın: geçiyor yarının büyükleri;
Şarkılar tutuyor gökleri


23 NİSAN
Bu ne duru sabah, ne temiz hava,
Geliyor her yandan Nisan kokusu.
Sevinçten deliye dönmüş her yuva,
Sarmış gönülleri vatan duygusu.
Gelincikler gibi al al bayraklar,
Evlerden sarkıyor, gökler de dolu.
Nabızlar pek hızlı, coşkun yürekler,
Sanki arslan bugün her Türk'ün oğlu!
Şu mini miniler tombul yanaklı,
Yerlerinde bile duramıyorlar.
Hepsinin elleri çifte bayraklı,
Gözlerinde şimşek şimşek sevgi var.
Yeniden oluyor her şey, yeniden,
Yanıyor Atatürk içimizde bak!
Atatürk, bu kara günü ak eden,
Atatürk; andımız, en kutlu sancak.
Eğlenin yavrular, gülün çocuklar.
Coşsun gönlünüzde Türklük duygusu.
Havanın bile bir coşkun hâli var,
Her yönden geliyor nisan kokusu.

0

Yarısma


Yarışma

Biliyorsunuzdur;Dolls kızları,Dolls kızlarının maceraları falan moda oldu.Eeee...Ben de modaya uyum sağlayayım dedim.Burada vereceğim Dolls kızlarından birini seçip bana "Ad,Soyad,Yaş,Varsa Blog,Nick,Yaşamak istediğiniz İl ve ya Ülke,Olmak istediğiniz bir insanın bazı özellikleri(veya sizin sevdiğiniz özellikleri)"ni bana gönderin.Bu gönderdikleriniz sizin özellikleriniz(devamını ben getireceğim.),yaşadığınız yer,yaşınız olacak.Blogu olmayanlar da yollamak zorunda değiller.Kızları sırayla alıcam(Burdaki çoğu bilgiyi İremkızdan aldım.)Dolls kızlar daha eklenecek.Bunun size yararı ise Blog sahipleri bir dolls kızı olursa ona o dollsun(ve diğer dollsların) daha resimleri verilecek(Bazı dollsların başka resimleriyok.ama diğer dollslarınkinden vereceğim.).Kızlar Gesin!:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

ŞİMDİLİK BU KADAR...DEVAMINI GETİRECEĞİM..
Back to Top